Bijzondere vogeltrek

De dagen worden langzamerhand langer en het zonnetje wint aan kracht. Alhoewel het weer nog winters lijkt staat de natuur op het punt om los te barsten. De vogels hebben het feilloos in de gaten. De vogeltrek is al weer in gang en dan is het ook een mooie tijd om bijzondere soorten te zien. De IJssel vormt A_X6IX8CMAAuCsU.jpg-largevoor veel vogels een mooi lint naar het Noorden en de uiterwaarden zijn rustig genoeg om te foerageren en te slapen. Afgelopen weekend werden door verschillende mensen een blauwe kiekendief (zie foto) en een zee-arend gezien. Beide vogels worden gedurende de trek in voor en najaar gezien, maar een ontmoeting met deze geweldige roofvogels blijft speciaal. Ook kun je nog volop baltsende grote zaagbekken zien, nonnetjes, smienten, pijlstraarten. Goed opletten dus bij fietstochtjes langs de IJssel.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.