Patrijs van Salland gaat van start

Afgelopen woensdag viel het laatste puzzelstukje op zijn plek. Er is een unieke samenwerking opgestart tussen “boeren”, “jagers” en “vogelaars” met 1 gezamenlijk doel.
Het behoudt van de patrijs voor Salland.  In het kader van het jaar van de patrijs, uitgeroepen door Sovon en Vogelbescherming hebben project partners de handen ineengeslagen. Op

Kaartje-Patrijs-Olst-Wijhe-Puzzel

dit moment constateren de projectpartners, bestaande uit ANV Groen Salland, IVN Wijhe Olst, VWG IJsselstreek, WBE Heeten e.o, WBE de Koerkamp, WBE Midden Salland en WBE IJsselstreek, dat er te weinig aandacht is voor behoud van natuurwaarden op het platteland. Vogels in het buitengebied zijn met 80 tot 90% afgenomen de laatste 30 jaar. De patrijs behoord hier helaas toe. Daar waar in de jaren 60 en 70 nog rond de 100.000 paartjes in Nederland voorkwamen, zouden de aantallen nu rond 8.000 – 10.000 zitten. De projectpartners willen voorkomen dat de patrijs het korhoen achterna gaat. De patrijs komt nog in redelijke aantallen voor in Salland en het is nu nog niet te laat om ze te behouden voor ons mooie landschap. Volg de verrichting van de projectgroep op twitter via @patrijsvsalland en binnenkort op www.patrijsvansalland.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.